program


Beruselse
2

Beruselse

Med latter som absurd forløsning viser BERUSELSE, hvor svært det er at bryde et tabu med en alkoholiker i familien.
 Læs mere

 

Aftertalk erstatter Lotus Turéll

 

Lotus Turéll, der skulle indlede forestillingen Beruselse, har desværre fået forfald. Vi har i stedet arrangeret en aftertalk med skuespillerne. Den kommer til at handle om både den kunstneriske proces og forestillingens tematik: alkoholmisbrug og dets betydning for familien. En af skuespillerne er selv vokset op i en familie med en alkoholiseret far og har oplevet hvordan hendes familie med god hjælp er kommet helskindet igennem den smertefulde proces.     

 

BERUSELSE er en forestilling der bryder tabuet...

Vi ser det. Men vi nævner det ikke. Som en usynlig elefant i rummet alle mærker, men ingen nævner, lader vi alkoholmonstret – misbruget – fylde.

Vi møder faderen – helten, ham den sjove, pæne og gode mand, som “bare” drikker lidt for meget. Vi undskylder ham – bortforklarer og dækker over ham … Moderen forsøger at få det hele til at hænge sammen. Hun fejer det unævnelige væk – for i morgen er det hele nok bedre. Og med et stykke hjemmebagt kage kan selv den værste situation forsødes.

Lillebror er flov, for han mærker, at alle ved, noget er galt – han forstår ikke, at ingen indrømmer det. Fodbold er hans store passion. Og når han dribler med bolden og sparker på mål, forsvinder verden omkring ham. Storesøster er 12-tals pigen – perfektionist til fingerspidserne.

Udadtil er alt som det skal være. De er den perfekte familie.

Eller er de …?

Som i den græske tragedie, hvor helten går fra velstand til ruin, forvandler alkoholmonstret en familie, som på overfladen ser helt perfekt ud, til en skamfuld affære, hvor børn og voksne forsøger at dække over dét, der ikke fungerer.

Det er en familie med brudte løfter og et stort tabu. Mor, lillebror og storesøster er med-afhængige. Det er far, der drikker. Men misbruget styrer også resten af familien. Medafhængighed og alkoholmisbrug har taget magten fra dem. Det er ikke længere familien, der styrer hverdagen.

Beruselse tager dig med derind, hvor du oplever skyggesiden af den dysfunktionelle familie – men vi kommer også med derind, hvor vi aner et glimt af håb for fremtiden uden alkohol.

Beruselse viser, hvor svært det er at bryde et tabu, som har taget bo i krop og sjæl. Med latter som absurd forløsning kigger vi ind i familien og kommer tæt på co-alkoholikerne.

Forestillingen er for teenagere fra 15 år og voksne.

Co. produktion med TeamTeatret

 

Oplæg: Lotus Tuell (NB! Kun ved forestillingen kl. 19.30) AFLYST - ERSTATTET AF AFTERTALK MED SKUESPILLERNE.

Iscenesættelse og tekstbearbejdelse: Line Paulsen

Instruktør (barselsvikar): Kitt Maiken Mortensen

Dramatikere: Thomas Markmann & Sosha Teperowska

Scenograf: Nadia Nabil

Komponist: Sune Skuldbøl Vraa

Lysdesign: Søren Lydersen

Kostumer: Hanne Mørup

Medvirkende: Ernesto Piga Carbone, Sofie Ancher Vea, Anders Cornelius Zoffmann, Marianne Sønde


PÅ PLAKATEN


60års jubilæum
Musikalsk Foredragsshow

Forestillingen er ikke uden holdninger – men vi garanterer, at den kan ses,…

– en komedie om en blind vej
Medvirkende: Farshad Kholghi


FOR ARRANGØRER


BILLETSALG - TILMELDING

Har I brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: