program


Gengangere

Gengangere

Klassisk teater, når det er bedst.

Ingen aktuelle arrangementer

Du har søgt efter et afsluttet arrangement.
Vælg venligst fra vores aktuelle tilbud i søgemaskinen på billetexpressen.dk

Dato for seneste arrangement: Lørdag, 30. Oktober 2021 16:00

Gengangere

Af Henrik Ibsen

Klassisk teater, når det er bedst.

Medvirkende: Pia Jondal, Waage Sandø, Thomas Magnussen, Marie Sandø Jondal og Kristian Boland

Producent: Teater 2 og Nørregade Teatret
Spilletid: 135 min. inkl. pause

Henrik Ibsen var på kvindernes side, hvilket var højst usædvanligt på hans tid. Han skrev et Dukkehjem 1879 og Gengangere i 1881. Begge skuespil vakte forargelse og skandale. Forestillingerne er stadig aktuelle og vedkommende i dag.

I et dukkehjem tog Ibsen fat i kvindens rolle i samfund og familie. I Gengangere graver han et spadestik dybere. Han viser, at den enkelte bærer ansvaret for sine handlinger. At bedrag i fortiden fører til skæbnesvangre valg i nutiden. I den borgerlige familie råder dobbeltmoral, hykleri og en håbløs drøm om et andet og ærligere samfund.

Hvad man ikke gik så højt op i var, at stykkets omdrejningspunkt er seksuel krænkelse. Fru Alving har, for mange år siden overværet, at hendes nu afdøde mand, kaptajn Alving, voldtog deres tjenestepige på spiseborde. Det kom der et ”uægte” barn ud af. Barnet sendes bort, skammen var for stor.

Sønnen Osvald har været i udlandet. Da han vender hjem, må Fru Alving fortælle ham, at han lider af nedarvet syfilis efter sin far. Dengang kunne sygdommen ikke behandles men udviklede sig til sindssygedom.

Fru Alving har taget ægtefællens ”uægte” datter Regine, som ung pige i huset. Hun opdager, at hendes syfilissyge søn gør krænkende tilnærmelser til den unge pige, der er hans halvsøster. Fru Alving er rystet over ”gengangeriet”.

Fru Alving har oprettet et børnehjem i hendes afdøde ægtefælles navn, udadtil var han en højt respekteret og anstændig borger.

På indvielsesdagen brænder børnehjemmet ned, og Osvalds sygdom går i udbrud, Fru Alvings liv ligger i ruiner.

Gengangere er et stærkt drama, et opgør med tidens stive, højborgerlige samfund, og en kamp for kvindens ret til at bestemme selv over sit liv. Stykket vakte forargelse og skandale og Ibsen måtte forlade Norge.

Aktuelt


Det legendariske hørespil MORDETS MELODI. Publikum overværer en underholdende og grotesk morsom ”optagelse”, hvor de fire skuespillere selv skal lave alle uhyggelige lydeffekter. Introduktion kl. 18.30

Tavs Neiiendams berømte hørespil skabte gys og rædsel, og endnu mere uhyggeligt blev det, da Bodil lpsen filmatiserede denne skræmmende historie i 1944.

med billetbestilling til sæson 2024/2025 præsenteres af Rasmus Krogsgaard

PÅ PLAKATEN


Mordets Melodi

Tavs Neiiendams berømte hørespil skabte gys og rædsel

Vælg medlemsskab og køb billetter

Som medlem får du rabat på store oplevelser

Køb et medlemsskab og 3 billetter, så får du rabat hele sæsonen.

Succesen fra Nørrebro Teater er nu på Turné. Poetisk og tankevækkende med genkendelige og ur-komiske situationer fra hverdage, både dem…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

KONTAKT GUNDSØ TEATER & MUSIK


Mail: billetter@teater-musik.dk

Tlf. 40 71 11 75


Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.