program


Stræber

Stræber

I et hæsblæsende tempo følger STRÆBER fem unge lige dér, på grænsen mellem at være ung og voksen, hvor drømmene er store, mulighederne mange og forventningerne 12-talshøje. Men hvem styrer egentlig retningen? Hvad er prisen for at deltage? Og er det overhovedet et løb, man kan vinde?…  Læs mere

Gennem de seneste 10 år er samfundets krav til de unge steget drastisk. Man skal, tidligere end før, vælge retning, hurtigere igennem uddannelsessystemet og helst være smuk, stærk og velmotioneret samtidig. Forestillingen går helt tæt på og undersøger de unges stræbsomme liv indefra. Velkommen til det store stræberløb.

Anne Gry Henningsen, Mikkel Reenberg og Marie Mondrup er nærmest uhyggeligt gode til at lægge deres voksne væsen fra sig og glide fuldstændig ind i deres roller som 14-årige skoleelever.

Det siger forskerne

“Generation Præstation er betegnelse for de mange unge. der i dag suser af sted gennem skole og uddannelse – og livet- med øjnene stillet skarpt på den gode præstation. Det kunne også hedde Generation Pres, for kravene er tårnhøje, og tolerancen over for fejl og dårlig kampform er nærmest lig nul.”
Lone Ross Nylandsted, læge, Ph.D.

“Både de unge, der dagligt kæmper for at leve op til samfundets tårnhøje forventninger, og de, som er stået helt af, mistrives. Derfor er det afgørende, at både forældre, daginstitutioner og skole satser på at udvikle børn og unge som hele mennesker – i stedet for blot at fokusere på deres udvendige og målbare præstationer.” 
Per Schultz Jørgensen, professor emeritus, dr. phil, forsker og tidligere formand for Børnerådet.

“STRÆBER” er en co-produktion med Teater Nordkraft.

 Artist Talk

Umiddelbart efter forestillingen er der mulighed for at møde aktørerne i 20 – 30 minutter. Overvej meget gerne hvad du eller din klasse kan byde ind med – læs mere nedenfor.

Kunstnerisk leder for MÆRKVÆRK Anne Gry Henningsen skriver: ”Der er mange måder at skabe teater på. I denne artist talk fortæller kunstnerisk leder og skuespiller Anne Gry Henningsen sammen med holdet om arbejdet med MÆRKVÆRKs forestilling »STRÆBER«. De fortæller om arbejdet fra den spæde idé over arbejdet med de unge, der har genereret materiale, til den færdige forestilling. Undervejs kan publikum i salen byde ind med spørgsmål og egne refleksioner over livsmål, stræben og udfordringer”. 

  

Medvirkende: Mikkel Reenberg, Ane Helene Hovby, Anne Gry Henningsen

Producent: Mærkværk

Dramatiker, forfatter: Julie Maj Jakobsen, Petrea Søe & holdet

Instruktør: Petrea Søe

Scenograf: Lisbeth Burian

Idé: Anne Gry Henningsen

Aldersgruppe fra 13 år

Varighed: 45 minutter


PÅ PLAKATEN


- en for alle, alle for en og tre for en tier

Sigurd fortæller om de græske guder
Familieforestilling for de 5 -100 årige

GTMs 46. sæson
Generalforsamlingen afholdes i henhold til § 10 i GTMs…


FOR ARRANGØRER


BILLETSALG - TILMELDING

Har I brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: